Assegurança i casc obligatoris, la nova normativa de la DGT per regular els patinets elèctrics.

Dimarts, 29 octubre 2019

El subdirector de Mobilitat de la DGT ha avançat els trets essencials de la normativa sobre patinets elèctrics i bicicletes que presentarà ben aviat l’organisme competent en matèries de trànsit i seguretat viària.

Durant la presentació de la campanya «Circula amb el cap i aparca amb el cor», Jorge Ordás, subdirector de Mobilitat de la Direcció General de Trànsit, ha parlat sobre els punts bàsics de la nova normativa referent a l’ús del patinet elèctric i també sobre l’actualització de la de les bicicletes.

El patinet elèctric serà tractat com una entitat jurídica.

Les bases legals que regularan l’ús del patinet elèctric tindran com a prioritat definir i classificar els patinets elèctrics dins del grup de vehicles de mobilitat personal, o VMP, de manera que s’entenguin com a entitat jurídica i disposin d’una sèrie de característiques comunes.

Així, per a poder aplicar la nova normativa els patinets hauran de complir els requisits mínims següents:

1. Muntar unes rodes no rígides amb un diàmetre mínim de 8 polzades.
2. Equipar un sistema doble de frenada.
3. Instal·lar una llum davantera i una posterior a més de reflectors laterals.
4. Disposar d’espai per a posar tots dos peus.
5. Permetre la compatibilitat electromagnètica.
6. Comptar amb una pantalla que mostri la velocitat.

Assegurança obligatòria per als patinets elèctrics.

Una vegada aprovat el Reial decret que inclou la regulació de l’ús dels patinets elèctrics, la següent fase de la normativa vol fer obligatòria una assegurança de circulació per a aquests vehicles de mobilitat personal. Es busca donar una implicació als usuaris, més enllà de l’ús lúdic, i fomentar la consciència sobre els riscs propis i aliens que suposa circular amb un VMP.

Font: Top10 Motor