Berga celebra Sant Cristòfol

Dimecres, 17 juliol 2019

Berga celebra Sant Cristòfol i entrega els Volants d’Or i de Plata per homenatjar el col·lectiu de xofers.

• El Volant d’Or d’enguany ha estat per a Jacint Verdaguer, de Berga
• Durant la festa de Sant Cristòfol, organitzada per Montepio, també s’ha fet la tradicional benedicció de vehicles

La festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors, ha arribat un any més a Berga, de la mà del Montepio i amb la col·laboració de l’Ajuntament, amb la tradicional benedicció de vehicles i l’entrega dels Volants d’Or i de Plata per homenatjar diversos xofers professionals.

Enguany, la màxima distinció ha estat per a Jacint Verdaguer, de Berga. Amb 83 anys, ha dedicat gran part de la seva vida professional a fer de mecànic, transportista i a conduir tot tipus de vehicles, incloent camions de gran tonatge i maquinària agrícola. Els Volants de Plata han estat per a Joan Serra, de Sant Llorenç de Morunys, i Miquel Batriu, soci i fundador d’Alvimovil.

Durant l’acte institucional, en el qual també han participat representants de l’Ajuntament de Berga, també s’ha fet entrega de la banda a les tres pubilles d’aquesta edició de Sant Cristòfol: Sofia Muñoz, Georgia Ubeda-Portugués i Júlia Vegas.

La programació d’actes s’ha completat amb un espectacle infantil, una audició de sardanes i la tradicional benedicció de vehicles al Passeig de la Pau.