Casos Reals Montepio 5

Dijous, 02 gener 2020

El mes de juliol passat, en plena època de vacances, un mutualista de Montepio es va trobar amb un imprevist que podria haver esguerrat el viatge amb la família que tenia planificat. Passarien les vacances a Sardenya, on tenien contractat un cotxe de lloguer per poder visitar diversos indrets de l’illa. Com que el imprevistos sempre passen en el pitjor moment, al nostre mutualista li van robar la cartera, amb el DNI i el carnet de conduir a dins, unes setmanes abans d’anar-se’n de vacances.

Preocupat, ens va trucar per demanar assessorament. El vam guiar pels passos que havia de seguir i va fer, primerament, la denúncia als Mossos d’esquadra. Seguidament hauria de fer el DNI per poder demanar després el duplicat del carnet de conduir. De moment tot anava bé i va poder recollir el carnet de conduir provisional. Li van fer saber, però, que el carnet definitiu tardaria tres mesos a arribar, cosa que va fer que el nostre mutualista s’amoïnés una mica. Quan es va informar sobre el carnet provisional va assabentar-se que no el podia fer servir per conduir a l’estranger, cosa que va fer que es comencés a angoixar de debò: se n’anava al cap d’un parell de setmanes i no podria fer tot allò que ja havia contractat a Sardenya.

A les oficines de la DGT de Sabadell i de Barcelona no li donaven hora fins al setembre per mirar de solucionar el problema, i el mutualista es trobava perdut. Ens va trucar, ens va explicar la situació i ens vam posar en marxa. Després de fer diverses gestions, vam poder trobar una gestoria a Osca que ens va ajudar. Els vam enviar tota la documentació necessària per missatger i tres dies més tard ja teníem el carnet de conduir internacional que li permetria de circular per Sardenya sense problemes.

Ens consta que el viatge va anar com la seda i la família va tenir l’oportunitat de visitar tots els indrets de l’illa que havien planificat de veure gràcies al carnet internacional. Tot i que va haver-hi moments d’angoixa, al final tot va acabar en una anècdota per explicar: tot va bé si acaba bé.