Com responen les assegurances a la Covid?

Dilluns, 23 novembre 2020

El sector descarta que hi hagi clàusules especials i preveu que les pòlisses s’encareixin, excepte en el cas dels cotxes.

La por a la Covid i les seves conseqüències han fet que es pensi més en les assegurances. La pandèmia ha portat un augment de la percepció de risc tant per empreses com per particulars, de manera que a l’hora de viatjar o anar a un concert, per exemple, serà molt més habitual assegurar-se.

El sector adverteix que els preus de les pòlisses s’apujaran i descarta que incloguin una clàusula dedicada estrictament a la Covid.

Cal tenir clar que les assegurances de viatges o esdeveniments no cobreixen danys derivats d’una pandèmia, bàsicament perquè no es podrien sufragar les pèrdues mundials d’un confinament.

Les pòlisses de cotxes s’abaixaran

Les assegurances de cotxes, un sector molt competitiu i en guerra constant de preus, són un cas a banda, perquè es preveu que les pòlisses s’abaixin.

L’explicació està directament lligada al confinament, que es va traduir en mesos de molt menys trànsit i, per tant, menys sinistralitat.

Els mesos de confinament també van tenir un impacte negatiu en les assegurances de cotxes, perquè les vendes de vehicles es van congelar i, per tant, no es van contractar pòlisses noves.

Font:ccma.cat