Consells per anar de viatge en caravana.

Divendres, 26 juliol 2019

Podràs conduir amb el permís B si el remolc no supera els 750 quilos, i més a més, no serà necessària ni la seva matriculació ni la seva assegurança.

Hi ha moltes formes de viatjar i descobrir el món, però fer-ho sobre quatre rodes, pot convertir-se en una veritable aventura. La llibertat de viatjar sense lligams de temps, pernoctar en paisatges de somni o que el teu viatge sigui el mateix camí. Durant els últims anys, s’han anat popularitzant els viatges en caravana, cridant l’atenció d’aquells que viuen amb una filosofia de vida més aventurera.

No obstant això, abans d’iniciar qualsevol viatge, la teva casa sobre quatre rodes ha d’estar preparada i equipada per a qualsevol imprevist i tu has de tenir en compte uns quants punts importants.

Necessito carnet per conduir caravanes?
Podràs conduir una caravana amb el permís B si el remolc no supera els 750 quilos, ia més no serà necessària ni la seva matriculació ni la seva assegurança. Per contra si sobrepassa aquest pes hauràs treure’t el carnet B96 (requereix la realització d’un examen pràctic) o el B + E, i hauràs d’acudir a la Direcció de Trànsit per matricular-la i contractar una assegurança extra per la caravana en qüestió.

Tots els vehicles poden arrossegar una caravana?
Un cop tens clar els requisits que has de complir per conduir una caravana, és important que sàpigues si el teu vehicle és l’adequat per arrossegar-la perquè pot ser que la seva mida o el pes no siguin compatibles amb el teu cotxe. Per comprovar-ho, revisa a la fitxa tècnica del vehicle la massa màxima remolcable, així com el pes que pot suportar al darrere.

A més, tingues en compte que necessitaràs instal·lar un enganxament a la part posterior del vehicle, i per a això hauràs de recórrer a un taller i legalitzar l’operació passant per la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) qui anotarà la reforma a la targeta ITV del vehicle.

A quina velocitat puc circular?
Segons el Reglament de Circulació, un cotxe que munti una caravana no podrà superar els 90 km / h en autopistes i autovies, els 80 km / h en carreteres convencionals, i els 50 km / h en centres urbans.
És aconsellable circular de forma suau, sense accelerades ni frenades brusques, perquè el vehicle i el remolc no desestabilitzin. Així mateix, a l’hora de circular has de tenir en compte la longitud de la caravana per la qual cosa si, vols avançar un vehicle, has de deixar més distància entre tu i la resta i recordar que la maniobra serà més llarga. En pendents és millor fer servir marxes curtes perquè el motor no pateixi. Si no estàs habituat a la conducció de caravanes, és bona idea que practiquis abans algunes maniobres com l’aparcament, la marxa enrere, el gir tancat …

Recorda que està prohibit circular ocupant l’habitacle de la caravana, tots els passatgers adults, nens i mascotes han d’ocupar un seient amb la seva corresponent cinturó de seguretat, cadira infantil, transportin o arnès dins el cotxe.

On puc aparcar?
Com qualsevol altre vehicle podràs aparcar en els llocs on estigui permès l’estacionament. Per estalviar-problemes, és recomanable que portis una còpia de la instrucció 08 / V-74 de la Direcció General de Trànsit en relació a les autocaravanes on regulen l’estacionament, i que t’informis de la reglamentació local per poder anticipar-se a possibles imprevistos. Així mateix, si aparques en un pendent, és aconsellable utilitzar falques a les rodes per evitar que el vehicle pugui lliscar.

On puc fer nit?
Els únics llocs permesos per a l’acampada són els càmpings o zones habilitades específicament per pernoctar. Tingues en compte que si aparques al carrer i col·loques algun element que sobresurti del perímetre del mateix vehicle (com un tendal, taula, cadires …) o fas soroll, t’embrutes o molestes a altres persones es considera que la caravana està irregularment acampada al carrer, el que pot comportar sancions.

Font: La Vanguardia

Més notícies:
Aquesta són les infraccions que comporten la retirada directa del carnet

Buch apel·la a la resaponsabilitat dels conductors · Publicat Dijous, 18 de juliol 2019

Berga Celebra Sant Critòfol · Publicat: Dimecres, 17 de juliol 2019

Abans de marxar de viatge, contracta una assegurança de viatge per a les teves vacances. Vull viatgar segur.

També pots contractar GO HAPPY CARD l’assistència personal en viatge, per tant sols 82€ l’any. M’interessa