Consells per sortir a la carretera aquesta Setmana Santa

Dimecres, 17 abril 2019

L’operació Setmana Santa es dóna per començada aquest divendres a les tres de la tarda, i es prolongarà fins al dilluns 22 d’abril. Es tracta del període de vacances en què es concentra un major nombre de desplaçaments per carretera, així que és fonamental extremar la precaució al volant, planificar el viatge i revisar diversos punts del vehicle, ja que les probabilitats de patir una avaria augmenten.

Us donem sis consells bàsics perquè el vostre viatge amb cotxe per Setmana Santa sigui l’inici d’uns veritables i merescuts dies de descans.

1 Els embussos es poden evitar.
Evita embussos programant el viatge amb antelació, si no és possible, diverses aplicacions com ara Waze, Coyote o Google Maps t’ofereixen informació sobre el trànsit en temps real fins i tot et permetran buscar una drecera. I recorda que estàs de vacances, no tens pressa.

2 Nivells i pressions.
Abans de sortir, comprova els nivells del vehicle, la bateria, l’estat dels pneumàtics i de les escombretes dels eixugaparabrises.

3 Compte amb la càrrega.
Reparteix la càrrega al maleter de manera que el pes es distribueixi de forma
homogènia. No sobrepassis el nivell del respatller dels seients posteriors i evita portar objectes dins l’habitacle.

4 Sense cinturó no iniciem la marxa.
Tots els ocupants del vehicle han d’emprar els sistemes de retenció adequats: no oblidis mai el cinturó de seguretat, col·loca els nens en les cadiretes infantils corresponents i subjecta de forma correcta a la teva mascota.

5 El mòbil mentre es condueix és perillós.
Connecta el teu mòbil al sistema mans lliures per evitar multes i, el més important, distraccions.

6 Descans cada dues hores, sense alcohol.
Descansa cada dues hores. A les parades aprofiteu per hidratar-vos i si cal, menjar quelcom lleuger. Recorda que l’alcohol ni tastar-lo, t’hi va la vida i la dels teus. Si vas amb menuts, fes tantes parades com necessitin.

I recorda, el més important és arribar a destí i gaudir del viatge.

Font: Nació Digital / Nació Manresa