Es dispara l’interès per les assegurances de decessos durant la pandèmia

Dimarts, 28 juliol 2020

Un 25% de les persones que no tenen assegurança de decessos es plantegen contractar-ne després de la pandèmia.

Segons el baròmetre de la branca de decessos del mercat del sector assegurador que realitza cada any la consultora Némesis Experience, fins a un 25% dels ciutadans que no disposen d’una assegurança de decessos s’està plantejant contractar-ne una a causa de la pandèmia de la COVID-19.

Els indicadors del 2020 d’aquest també mostren que el perfil mitjà del contractant d’aquest tipus de pòlisses té quaranta-set anys. De fet, el 62% de persones que contracten una pòlissa tenen entre 45 i 65 anys.

A més a més, la majoria formen part del segment de població mig/alt pel seu nivell d’ingressos: el 62% viu en domicilis de 2 o 3 persones, el 44% té família amb fills i tenen una mitja d’ingressos d’uns 2300 € al mes (2 de cada 3 domicilis amb ingressos mensuals entre els 1000 i 3000 euros).

L’estudi també mostra que el servei més valorat és la cobertura sobre “la gestió dels tràmits burocràtics” en un 68% dels casos, seguit pel “servei fúnebre” (64%) i el servei “d’incineració o inhumació” (63%).

Respecte a la companyia asseguradora, un cop l’interessat decideix contractar aquest tipus d’assegurança, el més habitual és guiar-se per les recomanacions directes dels familiars i coneguts. El Net Promoter Score (NPS), l’indicador que serveix per mesurar l’índex de recomanació d’una determinada companya, mostra una tassa de l’11%, un valor molt alt en comparació amb altres rams i sectors, el que significa que l’assegurança de Decessos té molt nivell de recomanació.

Font: Generali