Entrevista a Josep Maria Soler, nou director del Montepio

Dilluns, 10 febrer 2020

“Nosaltres sempre defensem el soci, no estem casats amb ningú”. El nou director del Montepio, Josep Maria Soler, ho té molt clar: l’entitat fa una defensa aferrissada dels seus socis (en l’actualitat 10.200 entre el Bages, Berguedà i Solsonès). En aquesta nova etapa, es vol consolidar com un referent en serveis i protecció a les persones, a més de treballar per oferir nous serveis relacionats amb la mobilitat sostenible i captar més socis joves.

MD: El Montepio celebra aquest any el 90è aniversari. Com ha evolucionat l’entitat?

JMS: El Montepio va néixer per cobrir unes necessitats que, en el moment de la seva fundació, eren ajudar els conductors que no tenien suport legal. Al llarg dels anys han sorgit noves necessitats i ara som una entitat que, mantenint els valors inicials, oferim al soci un servei integral. L’ajudem en temes de motor (circulació i vehicles), d’assegurança de la casa i d’estalvi en diferents aspectes.

MD: Què inclou aquest servei integral?

JMS: Oferim assistència en tot allò relacionat amb els accidents de circulació (com a conductor, acompanyant, vianant…). Defensem el soci i no la companyia, nosaltres no estem casats amb ningú i el nostre objectiu és sempre el soci. De fet ens trobem amb molts conflictes entre l’assegurat i la seva pròpia companyia per desacords i, aleshores, és quan donem el nostre suport.

A més, oferim assessorament legal en qualsevol àmbit: recursos amb multes, gestions vinculades amb els cotxes a preus econòmics, ofertes d’assegurances i descomptes en establiments per als socis. En definitiva, oferim tranquil·litat i seguretat als nostres clients.

MD: Quines són les seves línies de treball?

JMS: Aquests últims 5 anys ens han deixat les pautes que ens guiaran cap a on anem. Hem d’avançar cap a noves fórmules i estem treballant per oferir serveis vinculats a la mobilitat sostenible com el car-sharing, el vehicle elèctric, etc. Compartir cotxe, el lloguer per hores són aspectes que marquen el futur. La societat en general ho demanda perquè les carreteres cada cop estan més col·lapsades, hem d’evolucionar cap a vehicles menys contaminants i a la reducció del trànsit a les nostres vies. Per això, també necessitem una línia de tren de Rodalies més eficient.  Un altre dels reptes és captar socis joves i que vegin els avantatges dels nostres serveis que, de fet, són els més vulnerables.

MD: Perquè una persona s’hauria de fer del Montepio?

JMS: Per tranquil·litat i seguretat. És comprar tranquil·litat per poc preu amb un servei professional.

Font: www.manresadiari.cat