La DGT comença a denunciar infraccions captades per drons.

Dijous, 01 agost 2019

Aquesta tecnologia s’utilitzarà de forma prioritària per a la protecció d’usuaris vulnerables, en particular ciclistes, motociclistes i vianants.

La Direcció General de Trànsit (DGT) va començar a denunciar a partir d’aquest dijous a aquells conductors que siguin captats per drons infringint la normativa de seguretat viària, coincidint amb la posada en marxa de la segona operació especial de l’estiu.

Els drons s’utilitzaran de forma prioritària per a la protecció d’usuaris vulnerables, en particular ciclistes, motociclistes i vianants, així com per a la vigilància de distraccions durant la conducció i en trams en què el risc d’accident és més gran, informa la DGT.

També es faran servir per a la regulació en operacions i esdeveniments especials en què es concentri un elevat nombre de moviments en carretera, per complementar els helicòpters i per donar suport en situacions d’emergència que per la seva gravetat afectin de manera notable a la circulació i a la seguretat dels usuaris de la via.
Actualment la DGT compta amb onze drons, tres d’ells certificats pel Centre Espanyol de Metrologia, que són els que van començar a denunciar, i els vuit restants seguiran utilitzant-se per la regulació i la gestió del trànsit.

Vint unitats més.
A més està en procés de licitació l’adquisició d’altres vint unitats que un cop subministrades i certificades s’incorporaran a les tasques de vigilància i control del trànsit.

La infracció captada per drones podrà ser notificada en l’acte per un agent de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil o ser tramitada posteriorment per les autoritats competents i totes elles disposaran del fotograma corresponent.

Una altra operació sortida.
Aquest dimecres es posa en marxa la segona operació especial de l’estiu i durant aquesta jornada i la de dijous es preveuen 2,9 milions de desplaçaments de llarg recorregut, el doble que els habituals aquests dos dies de la setmana, i per tot el mes d’agost el nombre de moviments previstos és de 47 milions, 1,57 per cent més que els realitzats en el mateix mes de l’any passat.

Durant aquests dos dies coincidiran a les carreteres aquells que comencen les vacances amb les que les finalitzen ia més augmentarà l’afluència d’usuaris magribins cap als punts fronterers dels seus països en l’operació Pas de l’Estret.

Mesures addicionals.
Tot i que l’1 d’agost segueix sent la data de començament de vacances per a milers de ciutadans la tendència dels últims anys ha estat fragmentar en períodes més curts. Per aquest motiu la DGT continuarà posant en marxa dispositius especials de regulació i vigilància durant tots els caps de setmana de l’estiu.

La DGT estableix una sèrie de mesures com a instal·lació de carrils reversibles i addicionals amb cons en els moments de major afluència circulatòria, paralització d’obres i restricció de la circulació de vehicles de mercaderies perilloses i transports especials.

Més presència policial.
A més informació sobre qualsevol incidència al telèfon 011, a twitter @InformacionDGT, @DGTes, a internet i en els butlletins de ràdio i televisió.

Hi haurà més presència d’agents de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil que l’estiu passat, s’utilitzaran les càmeres de les carreteres per vigilar l’ús del cinturó i del mòbil al volant i circularan vehicles camuflats.

Més radars.
Per a aquesta operació d’agost entraran en funcionament altres vuit nous radars en carreteres convencionals, sis d’ells de tram, per vigilar la velocitat.

Des de l’aire la vigilància es realitzarà amb helicòpters i drons i s’intensificaran els controls d’alcohol i drogues a qualsevol hora i en qualsevol carretera.

Campanya de control de velocitat.
La DGT durà a terme entre els pròxims dies 12 i 18 d’agost una campanya de vigilància i control de la velocitat amb especial atenció a les carreteres convencionals, en què es produeix el nombre més gran d’accidents i de morts.

Font: La Vanguardia

Més notícies:
En lloc d’anar endavant anem enrere / C-55 · Publicat dilluns, 29 de juliol 2019

Només el 30% de conductors revisen el cotxe abans de les vacances

Abans de marxar de viatge, contracta una assegurança per a les teves vacances. Vull viatgar segur.

També pots contractar GO HAPPY CARD l’assistència personal en viatge, per tant sols 81€ l’any. M’interessa