La importància de portar casc amb patinet elèctric

Dilluns, 23 novembre 2020

Quatre de cada deu persones que arriben a urgències després de tenir un accident de patinet elèctric ho fan pels cops que reben al cap.

Tot i que la majoria de casos no són greus, alguns cops causen hemorràgies intracranials que obliguen a ingressar els pacients a l’UCI.

A més de les hemorràgies intracranials, els danys més greus inclouen fractures de vèrtebres i lesions internes al tòrax i l’abdomen.

El nombre de sinistres augmenta, cosa que reflecteix la creixent popularitat del patinet elèctric i fa preveure que el mateix tipus d’accidentats arribaran arreu.

L’efecte sobre la salut que preocupa més els investigadors són els cops al cap. Els patinets que circulen arriben a una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora, prou per provocar danys greus al cervell en cas d’impacte.

Però en aquests moments no hi ha cascs adequats per a aquest ús. Els de bici no estan homologats per a vehicles elèctrics i pocs usuaris de patinet trobaran apropiat un casc de moto. Les autoritats reguladores hauran d’aprovar una normativa específica per a cascos de bicicletes i patinets elèctrics.

Font: La Vanguardia