La proposta del Montepio per millorar la seguretat viària a Manresa, escollida als Pressupostos participatius de la ciutat

Dijous, 02 maig 2019

Els projecte preveu instal·lar passos de vianants intel·ligents i radars pedagògics

Manresa a pas segur”, la proposta del Montepio per instal·lar passos de vianants intel·ligents i radars pedagògics a Manresa, ha estat un dels quatre projectes més votats als Pressupostos participatius de la ciutat, amb 925 vots i un 6,55% del total de vots emesos.

En els passos de vianants hi ha dos riscos principals per a la seguretat viària: manca de visibilitat, tant de conductors com de vianants, i excés de velocitat. El projecte del Montepio vol donar solució a aquestes dues problemàtiques. Per una banda, proposa implantar passos de vianants intel·ligents amb sensors de presència que, de nit o en condicions atmosfèriques de poca visibilitat, quan detecten algú disposat a creuar s’il·luminen amb balises LED al paviment i dos senyals verticals.

En el cas de la velocitat, s’aposta per instal·lar radars pedagògics que, a banda de mostrar la velocitat de circulació, incorporen una emoticona (una cara alegre o una cara enfadada) per sensibilitzar els conductors, incitant-los a reduir la velocitat sense sancionar.

D’altra banda, la segona proposta presentada pel Montepio als Pressupostos participatius, “El bicipark de Manrsa: aparca i vés” ha obtingut una meritòria 14a posició, d’entre la trentena de projectes presentats, amb 437 vots, un 3,10% del total.