93 877 64 64|679 47 07 09

¿L’assegurança del cotxe cobreix els danys per desastres naturals?

Dimecres, 28 agost 2019

En vista de les tempestes i les pluges que ens han colpejat amb intensitat aquests dies, t’has preguntat mai, què passaria si el teu vehicle fos el que queda destrossat per un desastre natural com aquest?

El sector de les asseguradores és molt competitiu, de manera que hem d’estar molt atents a l’hora de contractar la nostra pòlissa al millor preu possible amb les cobertures que més s’adaptin a les nostres necessitats.

No obstant això, la gran majoria d’usuaris acostuma a fixar-se només en la lletra gran, tenint en compte només una descripció molt genèrica de les garanties a l’hora de comparar entre diferents ofertes. Una cosa que després pot tenir conseqüències negatives.

Aquests dies el mal temps està fent de les seves. Tempestes i pluges han colpejat amb intensitat la regió, provocant fortes riuades, inundacions i nombroses incidències. La situació ha provocat la inundació de cases, garatges i el tancament de la línia de metro que connecta amb Arganda per acumulació de calamarsa. Veure vehicles arrossegats pel corrent és una de les imatges més recurrents d’aquests dies.

Però, t’has preguntat mai què passaria si el teu vehicle fos el que queda destrossat per un desastre natural com aquest? ¿Una assegurança a tot risc cobreix tots els danys? La resposta a aquesta pregunta és no, cap assegurança de cotxe cobreix les conseqüències d’un risc extraordinari que pugui patir el vehicle. Amb això ens referim als danys causats per fenòmens naturals (terratrèmols, inundacions, erupcions volcàniques, temporals, tornados …), per actes de terrorisme, rebel·lió, sedició, motí i tumult popular, o bé causats per actuacions de les Forces Armades o de les Forces i Cossos de Seguretat en temps de pau.

Però tranquil, no seràs tu qui ho pagui. En aquests casos, respon el Consorci de Compensació d’Assegurances, una entitat pública espanyola, adscrita al Ministeri d’Economia i Empresa, que s’encarrega de reparar els danys causats i salvar els interessos dels afectats.L’únic requisit per poder comptar amb aquesta entitat és tenir contractada alguna cobertura de danys propis, és a dir, qualsevol modalitat d’assegurança que no sigui la de tercers bàsic és consorciable. Exemples d’ells són: assegurances a tot risc, per trencament de llunes / vidres, robatori, incendi, etc. Si només té l’assegurança obligatòria de l’Automòbil (S.O.A.) i el de danys a tercers el Consorci no es farà càrrec dels desperfectes. No obstant això, des del mes de juliol de 2016 les pòlisses d’automòbils que cobreixen només responsabilitat civil també inclouen el recàrrec de riscos extraordinaris, de manera que els vehicles corresponents també tenen assegurats els riscos extraordinaris.

Com reclamar?
Un cop hagi passat, el primer que hem de fer és trucar a la nostra companyia d’assegurances per assegurar-nos que no ens cobreixen els danys. A continuació, podràs realitzar una reclamació al Consorci de Compensació d’Assegurances, tens l’opció de fer-la a través de la seva oficina virtual d’atenció a l’assegurat on trobarem les sol·licituds d’indemnització per als diversos supòsits.
La sol·licitud pots fer-ho així o a través de la teva asseguradora, però, en els dos casos has de ser abans que passin 7 dies del que ha passat. Quan el Consorci rebi la reclamació, t’enviaran un perit per verificar la informació i valorar els fets. Recorda que quan vingui has de tenir preparada a pòlissa dels béns afectats i el rebut que demostri el pagament de la prima perquè pugui comprovar que compleixes els requisits i ser indemnitzat.

Amb quina quantitat t’indemnitzen?
Les indemnitzacions han d’emparar, almenys, el mateix import que vingui estipulat en la pòlissa de l’assegurança privada. De tota manera, el Consorci també cobreix les despeses sanitàries, de salvament o de grua que hagin estat necessaris.

Més notícies:
La DGT presenta el seu Pla per a motocicletes i ciclomotors.

La DGT comença a denunciar infraccions captades per drons

En lloc d’anar endavant anem enrere / C-55 · Publicat dilluns, 29 de juliol 2019

Abans de marxar de viatge, contracta una assegurança per a les teves vacances. Vull viatgar segur.

També pots contractar GO HAPPY CARD l’assistència personal en viatge, per tant sols 81€ l’any. M’interessa

Casos Reals Montepio 5

El mes de juliol passat, en plena època de vacances, un mutualista de Montepio es va trobar amb un imprevist que podria haver esguerrat el...

read more