93 877 64 64|679 47 07 09

Per què només el 30% dels conductors revisa el seu vehicle abans de sortir de vacances?

Divendres, 26 juliol 2019

La DGT calcula que durant el mes d’agost es registraran 47 milions de desplaçaments per carretera i alerta sobre la importància de la posada a punt abans d’iniciar un viatge.
Les dades sobre la sinistralitat a les carreteres han tornat a repuntar i en la Direcció General de Trànsit (DGT) s’han encès tots els llums d’alarma. Els mesos d’estiu són claus per determinar si els esforços per conscienciar els conductors tenen l’efecte esperat. En l’estiu de 2018, les dades van ser molt negatives. Les estadístiques oficials revelen que van morir 4 persones de mitjana cada dia en accidents de trànsit, un 15% més que el 2017.

Què passarà aquest any amb una previsió de 90 milions de desplaçaments?
La DGT sembla decidida a reconduir la situació. El dispositiu de vigilància a les carreteres s’ha incrementat tant en mitjans humans com materials. En aquest sentit, els drons van guanyant protagonismes. En la mateixa línia, s’han reactivat campanyes publicitàries destinades a conscienciar els conductors dels perills de les distraccions i les seves conseqüències irreparables.

Les autoritats de Trànsit també han posat el focus sobre la importància del manteniment del vehicle, especialment abans de realitzar un desplaçament llarg. Els experts destaquen que l’estiu sempre sotmet als vehicles a un estrès addicional. La temperatura no va bé als motors i tampoc als pneumàtics. Com a conseqüència, la seguretat de tots es veu compromesa.

L’edat mitjana del parc automobilístic a Espanya és de les més altes de l’Europa comunitària. La DGT recorda que al voltant de la meitat dels vehicles té més de 10 anys i això suposa un risc afegit. De fet, la Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció (Faconauto) estima que l’edat mitjana és de 12,3 anys. Al marge del desgast propi del pas del temps, els vehicles més antics no tenen mesures de seguretat que sí que són habituals en els més nous.

Malgrat les advertències, la veritat és que diversos estudis elaborats per encàrrec de diferents actors del sector de l’automoció assenyalen que només al voltant del 30% dels conductors espanyols que realitzen un viatge llarg amb el seu vehicle a l’estiu, el porta abans a un taller mecànic per a una posada a punt. Les raons d’aquest comportament són diverses. Experts en seguretat viària asseguren que la principal és una percepció equivocada sobre el veritable estat del cotxe. La tendència generalitzada és pensar que està millor del que en realitat és.

Els professionals de la mecànica destaquen que una part important dels conductors pensa que n’hi ha prou amb revisar un mateix els nivells de líquids i la pressió dels pneumàtics. Arribats a aquest punt tampoc cal descartar la qüestió econòmica, que actua com un poderós fre per posar els peus, i més encara les rodes, en un taller.

Gràcies a una revisió com aquesta, a més de millorar la seguretat de tots els que circulem per les carreteres, reduïm el risc d’avaria. Quedar-tirat en qualsevol carretera sempre és un contratemps, fins i tot estant de vacances.

Font: La Vanguardia

Més notícies:
Consells per anar de viatge en caravana.

Buch apel·la a la resaponsabilitat dels conductors · Publicat Dijous, 18 de juliol 2019

Berga Celebra Sant Critòfol · Publicat: Dimecres, 17 de juliol 2019

Abans de marxar de viatge, contracta una assegurança de viatge per a les teves vacances. Vull viatgar segur.

També pots contractar GO HAPPY CARD l’assistència personal en viatge, per tant sols 82€ l’any. M’interessa