Mesures especials per la COVID-19 a Barcelona, l’Àrea Metropolitana, la Noguera, altres municipis del Segrià, Figueres i Vilafant

Dilluns, 20 juliol 2020

A partir del 20 de juliol, inclòs, les mesures afecten a:

· Àrea Metropolitana de Barcelona: Barcelona ciutat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat.

· Comarca de la Noguera: Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, la Sentiu de Sió, Tiurana, Torrelameu, Térmens, Vallfogona de Balaguer.

· Comarca del Segrià: els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Sucs i Raimat.

· Figueres i Vilafant.

Es recomana a la població romandre als domicilis i limitar la mobilitat a:

· Fora del domicili, només per motius laborals, sanitaris, d’assistència o cura de persones que ho requereixin.
· Desplaçament a entitats financeres, compra d’aliments, begudes o altres matèries primeres, altres compres amb cita prèvia, activitats de lleure o esport a l’aire lliure amb grups de convivència habitual, horts d’autoconsum i gestions inajornables.
· Renovacions de permisos i documentació oficial, així com altres tràmits administratius inajornables. Per exàmens o proves oficials inajornables.
· Altres situacions de causa de força major o necessitat.

Es prohibeixen:

· Les activitats culturals, d’espectacles públics, recreatives, esportives i d’oci nocturn.
· Les trobades o reunions de més de 10 persones tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic, excepte les activitats laborals o el transport públic.

Es permeten:

· Activitats de casals i colònies d’estiu.
· Obertura de biblioteques i museus.
· Amb autorització prèvia del Comitè Tècnic del PROCICAT, obertura d’equipaments culturals, socials o educatius, per atendre les persones vulnerables a l’onada de calor amb hora concertada i registre de dades de contacte.
· Obertura de bars i restaurants, amb aforament a l’interior limitat al 50% i a les terrasses 2 metres entre taules i grups de taules. Consum sempre a taula.
· Obertura de comerços: a la Noguera i el Segrià, fins el 50% de l’aforament.
· Hotels i allotjaments turístic: 50% d’aforament a les zones comunes.

Font: gencat.cat