93 877 64 64|679 47 07 09

Cinturons de seguretat com els dels cotxes en els autocars escolars?

Dimecres, 11 març 2020

Un grup de famílies assegura que els cinturons que subjecten pels malucs no són prou segurs en cas d’accident. Diuen que els cinturons que subjecten només pels malucs no són prou segurs, per les lesions que poden ocasionar en cas d’accident.

Demanen un canvi a la normativa, que no és prou clara sobre quin tipus de cinturó de seguretat han de dur els autocars. La seva desconfiança ha arribat fins al punt que acompanyen amb cotxe els seus fills a les excursions escolars.

Per la seva reclamació, aquests pares s’emparen en un estudi de la Societat Catalana de Pediatria que reafirma la seguretat dels cinturons de tres punts.

Aquesta petició ha sorprès el sector del transport escolar, que reivindica que els autocars són un dels transports més segurs per carretera. José María Chavarría, president de la Federació Empresarial Catalana d’Autocars de Viatgers (FECAV), defensa que el cinturó de dos punts és prou segur.

Es dona la circumstància que la DGT està treballant en una modificació del reglament, però no se sap si acabarà introduint canvis en els cinturons de seguretat.

Font: ccma.cat