Un de cada cinc menors ferits per patinet elèctric té menys de 9 anys

Dilluns, 23 novembre 2020

Un de cada cinc infants atesos l’any passat per traumatòlegs tenien menys de 9 anys i van patir lesions quan circulaven sobre el patinet amb un adult, o bé van ser atropellats quan caminaven pel carrer.

A la franja d’edat d’entre 9 i 18 anys, els menors van resultar ferits a en caure a terra quan conduïen ells mateixos el patinet o en xocar contra un altre vehicle.

En un 58% dels casos d’accident, els menors atesos per lesions traumàtiques van haver de ser ingressats a l’hospital a conseqüència de les ferides i que gairebé la meitat d’aquests van necessitar cirurgia.

La majoria dels accidentats no portava casc ni cap mesura de protecció quan van tenir l’accident.

Aquestes són algunes de les conclusions que s’extreuen d’un estudi liderat pel Servei d’Ortopèdia i Traumatologia de l’Hospital Sant Joan de Déu que es va fer durant un any, entre el febrer del 2019 i el del 2020.

Els especialistes van impulsar l’estudi en observar la “gran incidència” de lesions en infants per patinets elèctrics encara que viatjar dues persones en un mateix patinet està totalment prohibit.

Els especialistes insisteixen a les famílies que no portin els nens de paquet, que no es permeti que l’utilitzin els menors de 14 anys i que els adolescents que condueixen patinet que es posin proteccions.

D’aquesta manera, asseguren, hauria evitat bona part de les lesions que s’han observat a l’estudi.

“La societat s’ha de conscienciar que el patinet elèctric és un vehicle amb motor. No una joguina”, avisa la traumatòloga Laura Corominas.

Font: ccma.cat